Onze aanraders

Heb jij ook alle paden, bossen en wegen in je buurt ondertussen al bewandeld? Skoebidoe vond enkele leuke wandelingen om met jonge kindjes te doen in Vlaanderen.

Stokkenmanroute in Kattevennen


De stokkenmanroute is een leuke gezinswandeling van 4,2 kilometer in de bossen van Kattevennen in Genk, Limburg. Ontdek de mysterieuze Stokkenmannen in het bos en leer hun verhaal kennen. De kleine stokkemannetjes wijzen je de weg en de grote stokkemannen vertellen het verhaal.

Natuuroase Chartreu-Zen-Bos


Het chartreuzenbos is een beleefwandeling in Holsbeek, vlakbij Leuven. De focus ligt hier helemaal op rust. Bij het startpunt van de natuuroase aan het Chartreuzenbos vind je, naast een indrukwekkende verwelkomingsboog, een infobord dat je op weg helpt. Tijdens deze wandeling van 3,5 kilometer nodigen houten rustobjecten je uit om even te zitten, liggen, hangen, rusten, … De wandeling is geschikt (en zeker niet saai!) voor alle leeftijden.

Stoerparcours


Midden in het mooie bos van Hertberg in Herselt kan je klimmen, klauteren, springen, vliegen, kruipen, bouwen en nog veel meer. Het Stoerparcours is een wandeling van 4 kilometer, je komt voorbij 6 hindernissen en bij elke hindernis is er ook een kleine quiz. Enkel voor buggy’s met grote wielen!.

Speelbos Everzwijnbad


Het Meerdaalwoud en Heverleebos vormen samen het grootste loofbos van Vlaanderen. Er zijn verschillende wandelingen dus je kiest zelf de afstand van je wandeling. Vlakbij de onthaalzone De Speelberg ligt de ‘speelzone’ Everzwijnbad, ideaal voor ouders met jonge kindjes om wandelen en spelen te combineren. Ontdek ook het mulimovepad, langs dit pad van bijna 2 kilometer worden kinderen uitgedaagd met 12 houten constructies.