Welkom op onze Tentoonstelling

Meer dan 180 enthousiastelingen namen deel aan de fotowedstrijd Gezondheid in beeld. Uit de 500 inzendingen selecteerde een professionele jury uiteindelijk 12 foto’s.
Gezondheid betekent meer dan alleen lichamelijk gezond zijn, ook je emotioneel en sociaal welbevinden tellen mee. Voel je je goed in je vel? Ervaar je voldoende steun van vrienden en familie? Heb je een veilig dak boven je hoofd?

Veel kun je zelf in handen nemen: een aanpassing van je levensstijl en gewoontes maken vaak al het verschil. CM Gezondheidsfonds streeft naar een zorgzame samenleving met levenskwaliteit voor iedereen. Laat je door deze tentoonstelling inspireren om je gezondheid op een positieve manier te beïnvloeden.

Gezondheid, wat is dat precies?


Een gezond leven, we streven er allemaal naar. Wat betekent gezondheid voor jou? Welke rol speelt gezondheid in onze maatschappij? Gezondheid is een moeilijk begrip, en iedereen vult het anders in. Laat je meevoeren op een visuele reis en ontdek waarvoor het concept Positieve Gezondheid staat.

Positieve Gezondheid, wat is dat precies?


Het concept Positieve Gezondheid hanteert een bredere kijk op gezondheid. De nadruk ligt op eigen regie en het vermogen om met de uitdagingen van het leven om te gaan. Gezondheid wordt hier opgedeeld in zes belangrijke dimensies: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, levenskwaliteit, sociaal welbevinden en dagelijks functioneren. Door een ruimere betekenis te geven aan het begrip ‘gezondheid’, kun je uitzoeken op welke vlakken jij jouw gezondheid wilt versterken.

Thema's fototentoonstelling


Deze tentoonstelling werd opgebouwd rond de volgende thema's